Spelletjesflauwekul

18. jul, 2016

Modderstromen kunnen dorpen verzwelgen, een vrachtauto wordt gebruikt als moordwapen, een coup in Turkije..

Welkom in Nederland, waar het dreigingsniveau al jaren 'aanzienlijk' heet te zijn, maar we vooral bezig zijn met onze eigen risicomijding. Naast dat er alweer groot alarm wordt geslagen omdat het aanstaande woensdag dan eíndelijk deze zomer eens tropisch kan worden ('Sla de waterputten' "Gevaar, gevaar, gevaar !") wordt de flauwekullende wandelaar ook nog eens getrakteerd op dit soort quasi verkeersborden. Nederland anno 2016 en de bodem nog lang niet in zicht.

Vroeger maakte je als kind - ik meen zo in maart, april - de knikkertijd mee. Uiteraard zag je geen waarschuwingsborden toen. Tegenwoordig spelen naast kinderen uitdrukkelijk óók volwassenen nog steeds spelletjes. Gek van verveling of een duikvlucht naar beneden in infantiele verbeziging.

De speciale verkeersborden zijn allemaal verdwenen. Dat klopt, NOS http://nos.nl/artikel/2118292-verkeersborden-voor-pokemonjagers-bij-vierdaagse-gestolen.html

Deze liggen bij mij thuis. Ik ben sowieso al tegen het woud aan gekmakende verkeersborden - een fietsverkeersbord naast een obvieus fietspad is zo'n voorbeeld. En als het deze toer op gaat, grijp ik helemaal in. Weg met de risicomijding, weg met de verkleutering en weg met de verinfantilisering in Nederland !

En wandelaars van de Vierdaagse: kom eens in opstand tegen die poeha die ieder jaar weer meer met uw hobby over ons uitgestort wordt. U doet niets heroïsch, levert geen Olympische prestatie en hoeft woensdag ook niet gehydrateerd te worden als zou u zonder water zes weken op een onbewoond eiland geleefd hebben..

En geachte spelletjesspelers. Kijk ook eens om u heen en neem eens afstand van die verslaving die schermpje kijken heet. Een klein beetje meer verheffing, ook in letterlijke zin, is mij zeer welkom. Bewaar dit soort idioterie desnoods tot een tegen heug en meug bijgewoonde heidag met het werk, maar ga hier privé niet mee aan de loop. Wordt eens wakker, Nederland, en ga je met importantere zaken ledig houden. Of liever gezegd: vól houden. Voor volk en vaderland.