Na de storm

28. jun, 2016

En zo zijn we vier dagen verder.. (4 !). De aanstellerige beurs veert weer op. Van de eerste schrik bekomen dringt bij sommigen de realiteit van alledag door. In Brussel is men nog niet helemaal wakker. In het Europees Parlement werd Nigel Farage uiteraard uitgejouwd, want die heeft het Europese feestje laten verregenen. Voorzitter Weber van de EVP roept dat eurosceptici zich moeten schamen en veel verder gaat het bericht op NOS teletekst niet. Foei Engeland, foei afvalligen. Zelfreflectie ho maar. Eerst die ander pijn zien voelen.

Alexander Pechthold heeft er gelijk een paginagrote verkiezingsposter tegen aan gegooid, als paginagrote advertentie voor D66 gekocht bij dagbladen die toch al voor Europa waren. Zie ook hier weer de innige verstrengeling van media en boodschapper.

Ondertussen zoals gezegd krabbelen de beurzen weer op - zoals ik precies voorspeld had, en begint het bloeden van de patiënt. Het zal allemaal wel. Iedere keuze doet pijn, en soms is er een aderlating nodig. zogezegd. Gaat een jaartje of 5 of 10 duren en dan lacht Engeland iedereen keihard uit. Waarom ? Zie IJsland, een land wat er in en uit principe alleen voor staat. Enorm gegokt en verloren tijdens de crisis. Zichzelf bij de noten gepakt en inmiddels weer blakend van gezondheid. Binnen diezelfde 5 a 10 jaar na de crisis. Op eigen kracht. Zonder euro bijgedrukte miljarden en leve de kroon !

Blijf naar het noorden kijken, Engeland. Daar heeft al vaker het koele verstand gezegevierd. Keep calm & carry on. En laat al die jaloerse jongetjes uit de klas maar kletsen. De straf voor verlating is immers altijd onbegrip, ongeacht de constellatie. Dat begint al in de zandbak in de peuterkrielhoek en eindigt pas als we dit aardse verlaten. Rijk de mens die dit doorziet en er afstand van neemt of genomen heeft. Rijk het land wat nee durft te zeggen.

Ondertussen smaakt deze intrigerende foto naar meer en vooral ondertiteling.

Een poging:

'Nigel, did you like your cup of tea ?'

Nigel slikt nog eens en suspicieert een vergiftiging zoals de Romeinen de ander wel vaker lieten smaken..

Proost !