Relatietherapie

16. mrt, 2017

Heerlijke foto. Alle fractieleiders bij elkaar voor het eerst na de verkiezingen. Waar Mark is is toch verdacht vaak Geert en nog wel zo nabij. Dikke mik in het Jeugdjournaal verkiezingsdebat en ja hoor, nu ook weer zij aan zij. Ruzie met elkaar? Ben je gek. Nooit gehad. Jesse luistert nog maar eens naar het zoveelste fusievoorstelpraatje van Lodewijk. Gaat hem uiteraard niet worden. Thierry zit naast Henk - tja, men moet ergens beginnen..

Soms kunnen mensen zo geen masker ophouden. Je hebt van die mensen. Ik herken ze meestal. Sybrand is zo'n man. Het is zwart of wit en niets daar tussenin. Geen Turkse Nederlander zogezegd. Als je de foto klein ziet denk je dat hij een vermoeide blik Ins blaue hinein richting Wilders en kamerbode heeft. Vergroot de foto en het werkelijke toetje van dit eerste ochtendmaal openbaart zich.

Ai. Die Mark lacht voorlopig niet meer. Heer Buma is het gebouw binnengekomen. Voortaan is de meester weer de baas en wordt iedere proeve secuur nagekeken en zonodig met een rode pen streng doorgehaald. Het is een soort oerangst van ons allen. We hebben die angst soms nodig als het wat ál te comfortabel dreigt te worden. En Rutte weet het weer.

Emiel en Alexander lezen net het bericht dat de Turkse minister van Buitenlandse Zaken heilige oorlogen predikt in Europa en Rutte niet anders dan de fascist Wilders maakt. Hm. Over beginnen, of toch eerst maar de koffie?

Kees wil iets gaan zeggen tegen Mark. Over tien seconden is iedereen weer bij de les. Dit gaat nog een heel lang jaar worden.

Sybrand heeft de tijd. Hij heeft het net tegen zonder zijn mond te verroeren tegen Mark gezegd. Mark doet net of hij het niet hoort.

Dat wordt nablijven vanavond.