Terrorisme op zijn Hollands

24. aug, 2017

Gevaar wat nooit een gevaar wordt. Holland. Nog smaller dan in het gezegde.

De eiersoap moest hoognodig afgewisseld worden, en net voor de zoveelste dreiging van het klimaat (het veen ontdooit! verdroogt!) trakteerde het NOS ons als eerste item de zoveelste terreurdreiging in Nederland. Nu, zoveelste..

Als je in Frankrijk woont, wellicht, of Spanje. Néderland? Schei nou toch uit, ministerie van Veiligheid en Justitie. Alsof Nederland anno 2017 voor een groepering als IS zou scoren. Néderland? Wíe? Waar ligt dat.

Toute Hollande kon dus alweer aan zijn vaarwater voelen waar dit op zou uitdraaien. Een aanslag? Welnee. Net zoals die schaarse andere keren niet. Al 13 jaar is er niets gebeurd, en noem me maar boud, maar dat gaat ook niet gebeuren.

Zoals wel vaker gememoreerd hangt het land van verveling aan elkaar en wie zich verveelt gaat gekke dingen doen. Beetje aandacht trekken. Belletje trekken, maar dan op wat grotere schaal dan vroeger bij iemands voordeur. Je roept wat en gans het radarwerk komt weer in beweging.

Waar is de nuchterheid, media? Vanmorgen grote koppen; Busje met gasflessen bij Maassilo in Rotterdam'. Het bleek te gaan om een klusser die Spaans was en teveel gedronken had. Niets van plan behalve zijn roes uitslapen. Op Facebook overal ophef. Want 'het bewees maar weer dat er nog steeds dreiging was in Nederland'.

Jarenlang heb ik gedacht dat wij zeer slimme geheime diensten hadden die dit nu al 13 jaar voorkomen hebben. Maar daar ben ik ernstig aan gaan twijfelen.
Even terug naar de nuchtere feiten. Een obscure band uit de VS genaamd Allah-Las geeft een concert in Rotterdam in de Maassilo. Moslims zouden zich storen aan de naam van deze - bij ieder onbekende - band. Vervolgens roept de Spaanse politie iets. Iets, waarschijnlijk door een 22 jarige grappenmaker uit Brabant ingegeven.

Wat is hier nu aan de hand. Een opzetje van overheidswege om het volk alert te houden door af en toe een papieren boterhamzak zacht te laten ploffen? Gewoon: domheid?

Voor mijn eigen geestelijke gezondheid heb ik besloten maar eens een tijd geen nieuws meer te bekijken. Het is erg, maar niet lang erg genoeg, het pretendeert vaak iets wat niet bewezen is, of men lang niet kan beoordelen anno 2017 of is eenvoudigweg niet waar.

Nemen we nog een wafel, beste mensen, ze liggen in de aanbieding. Vannacht stiekem in het vak van de aanbiedingen bij de kassa gelegd.

Santé!