Genderklets

20. sep, 2017

Je kunt het de mensen weinig kwalijk nemen dat ze steeds vaker een zelfmoordpoeder in huis willen halen, just in case.. Want: wat een gruwelijke onzin daalt - helaas, helaas - wederom op ons neder. Genderneutrale kinderkleding. Zo'n land verveelt zich dood. De zorg voor ouderen of voor elkaar is al lang niet meer onze zorg, nee, dat is bijvoorbeeld kinderkleding geworden.

Hoe je het als bedrijf te berde durft te brengen. Wie verzint dit? Ondergetekende ziet er een steeds verder voortschrijdende verweking, verslapping, wat man is, zacht willen maken, en wat vrouw is bazig willen maken. De jongen of de man mag niet meer met persé stoer geafficheerd worden, het meisje móet stoer zijn, vermannelijken, omdat we anders discrimineren. Meisjes willen ook in bomen klimmen, en de jongen moet aan de pop, want die zachte kant willen we niet zien.

Volkomen klets natuurlijk. Artiest Aafke Romeijn ergert zich mateloos aan die kwade reacties. Tegen RTL Nieuws zegt de singer-songwriter: "Ik vind het onbegrijpelijk dat mensen zo kwaad worden omdat er voortaan geen label met 'jongen of meisje' in kinderkleding zit. Als je je kinderen per se stereotypisch en conservatief wil kleden, dan lijkt me dat je ook gewoon met eigen ogen kunt kijken of een t-shirtje roze of blauw is." Artiest.. ach ja, Aafke.

We kunnen, nee, mógen, tenslotte niet meer voor onszelf denken dus roze voor het meisje is verdacht en blauw mag niet meer alleen aan een jongen voorbehouden zijn. Waar eindigt dit?

Het land was wederom te klein toen de SIRE campagne 'Mogen jongens nog wel jongens zijn?' van de zomer over ons heen kwam. SIRE had niet beter de spijker op de kop kunnen slaan.

Wat worden we tot een stel wijven in dit land gemaakt. Ik hou ook van een stoer wijf, maar wel vrouwelijk. Een vrouw houdt ook van een aardige vent, maar wel mannelijk. Laat een man nou eens een man blijven en een vrouw een vrouw. Wat is daar mis mee? Bestaan er hele praatsessies en therapieën voor vrouwen die in hun jeugd met roze onderbroeken hebben gelopen en diep gebukt gaan dat dit geen blauwe waren? Lopen er mannen rond die de kleur roze in hun jongste bestaan zo gemist hebben dat daar een identiteitscrisis op latere leeftijd door is ontstaan?

Allemaal feministisch geklets en projectie van vrouwen en halve mannen die hun oren laten hangen naar een paar idiote burgers die dit blijkbaar als hun opvallend aan de HEMA geadresseerd hebben. "We kregen in november 2015 een vraag binnen van de toen 10-jarige Julia. Zij schreef ons samen met haar oppas een Facebookbericht waarin ze vroeg om meer stoerdere meisjeskleding", zegt Nathalie Kruger van de Hema.
10 jaar - en dan al praatjes. Dat belooft wat voor de toekomst. Krijg je er van in een tijd waarin we een 10 jarige al als een volwassene willen beschouwen, en die vervolgens de 20 jaar daarna nog steeds niet opgroeit en bij zijn pa en ma blijft wonen. Welkom in 2017. En op je 10e lullen naar een warenhuis dat 'je stoerdere kleding wil'. Dat er hoogstwaarschijnlijk een dubieuze opvoeding achter zit met twee zeer dubieuze ouders is zo klaar als een klont.

Leve de mondige burger. Wat deed je toen je 10 was, wat was jouw bijdrage aan de wereld? 'Ik schreef naar de HEMA omdat ik de kleding niet stoer genoeg vond'.
Nou, die neemt op haar 30ste wel zo'n poedertje hoor, ga daar gerust van uit. Blasé op je 10e, uitgepoederd op je 30ste. Op het allerlaatst.

Hier past maar één reactie op, bijzonder mannelijk en ongenuanceerd: flikker op HEMA! En nou weer snel rookworsten gaan verkopen zolang dat nog kan want oei oei, daar is voorlopig nog geen vrouwelijke tegenhanger voor gevonden. Ziedaar de volgende splijtzwam in veronzinnend Nederland.

Nederland: hou op met klagen over niet bestaande problemen en geef je 10 jarige kind eens een rotschop als het klaagt. Ook een 10 jarige dochter, genderneutraal. Vroeg geleerd is oud gedaan.

Onzin moet de wereld uit. Met wortel en tak.