23. mrt, 2016

BREAKING NEWS !

Verguisd. Beschimpt. Verbaal bespuwd. Afgeserveerd. Niet meer van deze tijd. Oubollig. Je gebruikte het als snelste doorloop pad naar een andere straat. Een blik al lang niet meer waardig. Niet meer relevant, want niet goedkoop genoeg dan wel niet chique genoeg. Altijd klagen als iets te duur is in Nederland immers, en het liefst alles voor niks.

Maar wacht ! Het oor hoeft nog niet afgesneden. De absint kan in de lade blijven. V&D wordt alsnog gered ! Zo'n aanslag ? Daar geven we wel onze eigen draai aan, want het Magische Woord Korting (met een vermoeden van Gratis) is gevallen.

Dágen slapeloos naar toe geleefd. Met dikke wallen onder de ogen opgestaan 's morgens. De Grote Dag aangebroken, teneinde..
Vanmorgen werden de luiken geopend. Het volk kan zich weer bevredigen. Als er maar wat te kopen valt en het liefst voor 'weinâgh'. En ziet het filmpje

http://www.ad.nl/ad/nl/37841/V-D/article/detail/4268540/2016/03/23/Problemen-met-kassa-s-tijdens-leegverkoop-V-D.dhtml

Een aanslag ? Ja, wederom een nieuwe aanslag op onze statuur. Het volk wijkt immers niet snel. Het volk wil verzamelen alsof er een ijstijd voor de deur staat. Als wildebeesten elkaar vertrappend in de geil naar almaar méér. Het werk wordt verlaten, iedere activiteit gestaakt. V&D GAAT EEN PAAR WEKEN OPEN ! En de randdebielen storten zich op het lijk wat men zelf heel geleidelijk doodgepikt heeft. Want de mens is van nature lui en niet in beweging te krijgen. Bestelt alles met een druk op de knop. De hele dag ronkende bestelbusjes in de straat.

Maar o wee als er Voordeel te halen valt. Dan beweegt het hersenloze volk zich gezwind richting failliet warenhuis, alles en iedereen op zijn pad vertrappend en zich vooral geen moment schamend.

De schaamte is immers voorbij, in Nederland. De verveling en Tijd Teveel nog steeds niet. En God, ja, wat zou je anders moeten op zo'n dinsdagmorgen. Hoe kom je die week een beetje eloquent door ?
Hoogtepunt van de week. Nieuw dieptepunt in het bestaan van de 21 eeuwse samenleving.

Wat zou ik graag nu in die horde staan, en met en een papieren zak laten klappen met mijn andere hand. Succes verzekerd, en het zou leuke beelden opleveren op NPO 1 's middags. We hebben immers toch niets beters te doen. Problemen met de kassa's - het niveau van zorgen in Nederland, een dag na de aanslagen in Brussel.

Het beeld, het is om je plaatsvervangend dood te schamen.