Teken van deze tijd - zelfoverschatting

18. apr, 2016

Je bent 21, heet (toevallig ?) Mostafa, komt 6 uur te laat voor je auditie bij Idols, levert vervolgens een draak van een 'prestatie', wat doe je dan, anno 2016 ?

Je stapt naar de rechter. Nee, ik hou u - weer - niet voor de gek, u leest het goed. Dan stap je anno 2016, nog druipend achter je oren, naar de rechter. Anno 2016 moet zich hier klaarblijkelijk een rechter ontvankelijk voor verklaren, want het is inderdaad tot een inhoudelijke behandeling van de 'zaak' gekomen en een uitspraak.

Zo gruwelijk ver zijn we in de stinkende poel van flauwekul en gruwelonzin verdronken in Nederland anno 2016.

Winnaar van deze week is de rechter die de volgende uitspraak deed: "De reacties van de jury op zijn optreden waren hard, maar niet oneerlijk of onjuist. Dat in de ‘promo’ een vertekend of geconstrueerd beeld van de prestaties van de eiser is neergezet, blijkt niet uit de bekeken fragmenten. Dat de juryleden eerst dachten dat het om een grap ging is gelet op de slechte prestaties van de eiser begrijpelijk."

Toch weer de verbazing, niet alleen om de rechtsgang, maar hoe ver iets allemaal kan komen in dit land. Als ik zes uur te laat kom op een afspraak is het gewoon 'game over'. De fout begint natuurlijk al in dat eeuwige gruwelijke Overlegmodel wat we met zijn allen in stand houden. Hou daar eens mee op Nederland Uitroepteken ! Hou eens op met al die zelfoverschatting en verwendheid een podium te gunnen. Ga geen vragen stellen als hoe het kwam dat hij úren te laat was. "Omstandigheden hier en daar. Ik zat in de file", antwoordde Mustafa nonchalant. Tja, met je 21 jaar heb je het natuurlijk onpasselijk druk en om dan ook nog een gaatje op de dag te vinden om voor Idols op te komen draven..

Eenmaal in de studio nóg een vraag vanuit de jury: of hij zich had verslapen. Mostafa daarop: "Ja. Ik had m'n wekker niet gezet."

Flikker op Mostafa - of hoe je ook mag heten - want dit gebeurt natuurlijk vaker. Eerst maar eens de fatsoensbasis leren. En die is: afspraak = afspraak.

Ik mag hopen dat een scherpst mogelijk gepeperde rekening wordt nagezonden. Maar wat mankeert dit land ? Op straat gunnen we elkaar geen millimeter ruimte meer, maar overal elders pakken (en gunnen, blijkbaar) we kilometers.

Eva Simons - jurylid, op het laatst: 'Maar je bent wel heel aardig, denk ik'.

Mijn hemel, nog een kluif toe. Wat zijn we verdronken in onze eigen navel in dit land. Om je dood te schamen. Plaatsvervangend.

http://www.telegraaf.nl/filmenuitgaan/rtv/25623499/__Idols-kandidaat_verliest_rechtszaak__.html